Maak Een Afspraak Online

Veelgestelde vragen semi permanente make-up

Algemeen

Wat is semi permanente make-up?


Semi permanente make-up of Micropigmentatie is een zachte en natuurlijke vorm van pigmentatie. Op een subtiele en heel natuurlijke wijze brengen we pigmenten in de bovenste laag van de dermis of Stratum Basaal aan. Het resultaat is heel natuurlijk en blijft tussen de 2 en de 5 jaar. De kleur zal niet veranderen en blijft stabiel.
Wat is het verschil met permanente make-up?


Onze pigmenten bevatten geen ijzer-oxide, zware metalen of nikkel. Vandaar dat ze niet “permanent” in de huid blijven of veranderen van kleur maar na 2 tot 5 jaar verdwijnen.
Wat is de werkwijze van No.Belle?


Het doel is om de mensen er op een heel natuurlijk manier beter te laten uitzien. We kijken naar de vorm alsook naar de positieve en negatieve zijde van een gelaat. Een balans creëren die volledig in harmonie is, daar streven we naar.
Hoe lang duurt de behandeling en hoe verloopt die?


Een eerste behandeling duurt ongeveer 2 tot 3 uur (waarvan het pigmenteren zelf maar een uur beslaat). Een gelaatsanalyse wordt gemaakt, het design en de kleur die het best bij u passen worden samen besproken. Wanneer u tevreden bent met het design gaan we over tot het pigmenteren.
Zijn er risico’s verbonden aan een behandeling?


Zoals bij elke behandeling is er kans op infectie, slechte wondgenezing, misplaatsing van kleur. Bij ons krijgt u een professionele behandeling met veel know how en ervaring waardoor bovenstaande risico’s tot een extreem minimum beperkt worden. Bij ons bent u in goede, getrainde handen.
Is alles steriel / hygiënisch?


Alles voldoet aan de Europese normen en elke naald is steriel en wegwerp. Tussentijds wordt alles gedesinfecteerd om contaminatie tegen te gaan.
Waar moet ik rekening mee houden voor de behandeling?


Kleurintensiteit : om tot een mooi en goed resultaat te komen wordt de kleur net iets donkerder ingezet, hou rekening dat de wenkbrauwen net iets donkerder zullen zijn de eerste dagen na pigmentatie. Laat deze niet plaatsen vlak voor een feest of een belangrijk event. Doe dit ruim vooraf of nadien.
Hygiëne : het is aangewezen om tot 7 dagen na de pigmentatie niet naar het zwembad, zee of sauna te gaan.
UV-licht : het is belangrijk dat het pigment goed in de huid kan genezen. Zonnebank en zonnebaden zijn niet toegestaan de eerste week na de behandeling. Hou dus ook rekening met uw reisplannen.
Doet de behandeling pijn


Dankzij de uiterst fijne naaldjes en het allernieuwste toestel op de markt wordt deze behandeling als zeer comfortabel verdragen. Een sterk verdovende zalf zal op de behandelplaats aangebracht worden om u van het nodige comfort te voorzien. U hoeft absoluut geen schrik te hebben voor pijn. Niet met deze technieken! Wenkbrauwbehandeling: voelt aan als epileren.
Eyeliner: kan hoogstens wat irritant zijn aan de ogen naar het einde van de behandeling toe. Lippen: kan hoogstens wat irritant zijn naar het einde van de behandeling toe.
Hoelang duurt de behandeling?


U moet rekenen op 2 tot 3 uur per behandeling. Dit beslaat de verdovingstijd, design plaatsen en het pigmenteren zelf. Het pigmenteren duurt 1 tot 1,5 uur.
Hoeveel weken zitten er tussen de eerste en de tweede behandeling?


U heeft in de prijs recht op twee behandelingen, echter soms is één al voldoende. We laten 6 tot 8 weken tussen de behandeling omdat er dan een optimale wondgenezing heeft plaatsgevonden. Soms lijkt het alsof het pigment weg is (na 1 week). Dit zal in de derde week terug tevoorschijn komen. Na uw eerste behandeling krijgt u onmiddellijk een vervolg afspraak 6 weken later.
Kan semi permanente make-up toegepast worden op oude PMU als cover up?


Dit kan wel indien de PMU al bijna niet meer zichtbaar is door vervaging of als je een donkerdere kleur wenst. In dat geval is het altijd beter om vooraf een foto door te sturen voor de mogelijkheden te bespreken.
Hoe zal ik eruit zien na de behandeling?


Direct na de behandeling zal de kleurintensiteit tot 2 x zo donker zijn als het gewenste resultaat. Dit komt enerzijds door de lichte zwelling en anderzijds doordat er pigment op het epidermis aanwezig is. Dit zal ongeveer 3 dagen tot 1 week blijven.
Mag ik make-up dragen na de behandeling?


Direct na de behandeling draagt u beter geen make-up om een mooie wondgenezing te bekomen.
Hoe snel zal het genezen?


De oppervlakkige huidlagen zullen genezen binnen de 3 dagen. De diepere lagen tussen de 10 en 14 dagen. Het pigment moet ingekapseld worden door de macrofagen van het lichaam en dit proces heeft tijd nodig. vandaar dat een vervolg afspraak altijd tussen de 6 en 8 weken zal plaats vinden.
Hoeverloopt de nabehandeling?


Teneinde het pigmentatieproces wordt een zalf aangeraden die u gedurende een week mag aanbrengen. Na 3 dagen zal er zich een vliesje of korstje vormen over de pigmentatie plaats (niet aftrekken deze zal vanzelf afvallen). Wanneer korstjes of vliesjes worden afgetrokken resulteert dit in pigment verlies. De eerste 7 dagen vermijdt u aan de behandelplaats : make-up, zeep, water en wrijven in de ogen. Na 1 week kan het lijken dat het pigment sterk verzwakt is, dit is een normaal proces. Pas na de derde week zal u echt het resultaat zien van de pigmentatie.
Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?


UV licht : het is belangrijk dat het pigment goed in de huid kan genezen zonnebank, zonnebaden, zwembaden en sauna zijn niet toegestaan de eerste week na de behandeling. Hou dus ook rekening met uw reisplannen. (Zie 'nazorg' voor meer informatie)

Powderbrows

Wat doe ik best vòòr de wenkbrauwen behandeling? Breng ik mijn eigen potlood mee?


Indien u gewoon bent de haartjes in te kleuren met een potlood, neem deze mee op de dag van onze afspraak. Het is goed te zien welke gewoonte u heeft naar kleurtoon toe.
Mag ik mijn haartjes epileren voor de behandeling?


Absoluut NIET. Het is aan te raden de haartjes 4 weken niet meer te epileren voor de behandeling zal plaatsvinden. Voor het meest natuurlijke resultaat doen wij de shaping van de wenkbrauw.
Hoe verloopt het genezingsproces?


Dag 1-3: zeer donker, Dag 4-10: barsten en plekken (geen kleur onder de plekken), Dag 11-28: géén kleur/vorm te zien, Dag 29-35: licht kleur te zien Dag 36-50: kleur en vorm beter zichtbaar, ​Eerste sessie 30% zichtbaar Na bijwerking 70% zichtbaar
Waarom is er een eerste bijwerking nodig?


Na de eerste sessie vervaagd tot 70% van de kleur. Na een bijwerking is dat maar 30%, waardoor het eindresultaat pas zichtbaar is na een bijwerking. Hierdoor is de bijwerking noodzakelijk en verlengt dit de houdbaarheid van de behandeling. Zonder deze bijwerking zal er maximaal tot drie maanden resultaat zichtbaar zijn.
Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?


Vette tot normale huid: 6 – 14 maanden Droge tot zeer droge huid: 15 tot 24 maanden
​*Indien men een zeer vette huid heeft, snel/veel bloed tijdens de behandeling, erg blond is, een heel lichte kleur laat toepassen, ooit pmu heeft gehad of de wenkbrauwen laat laseren, kan de houdbaarheid korter zijn. Dit hangt af van persoon tot persoon.
Zijn mijn wenkbrauwen donker na de behandeling?


De wenkbrauwen zullen tot watercontact er zeer donker uitzien en na watercontact beginnen te vervellen waardoor er precies vlekken ontstaan, ongelijkheden en pigmentverlies. Dit is allemaal zeer normaal dus is er geen reden voor paniek of ongerustheid. Mooi resultaat is te verkrijgen na 2 weken maar perfect resultaat pas na de bijwerking.
Wat kost de behandeling?


Powderbrows kost 399 euro (inclusief de eerste bijwerking binnen de 6-8 weken).
Let op! Indien men niet binnen de 8 weken komt voor de gratis bijwerking, vervalt deze en betaalt u 50 euro binnen de drie maanden na de eerste sessie.
Bijwerking binnen 12 maanden 150 euro Bijwerking binnen 12 – 24 maanden 250 euro Vanaf 24 maanden geldt de volle prijs
Hoe verloopt het genezingsproces?


Dag 1-3: zeer donker Dag 4-10: kans op vervaging Dag 11-28: géén kleur/vorm te zien Dag 29-35: licht kleur te zien Dag 36-50: kleur en vorm beter zichtbaar Na de eerste sessie: 30% zichtbaar resultaat Na bijwerken: 70% zichtbaar resultaat
Kan deze techniek bij iedereen toegepast worden?


Nee, kan niet toegepast worden bij: Zwangere dames, hepatitis patiënten, diabetes patiënten, personen die hart- en vaatziekten hebben en personen die al een zeer lange tijd bloedverdunners innemen. Bij gebruik van Roaccutane mag er geen permanente make-up worden toegepast tot einde kuur.
Welke kleur krijgen mijn wenkbrauwen?


De kleur wordt aangepast aan jouw natuurlijke haarkleur en huidtype, en uiteraard aan jouw wensen.
Waar moet ik rekening mee houden voor - en na de behandeling?


72h geen watercontact 72h niet aan de wenkbrauwen komen 72h geen make up op de wenkbrauwen zelf (rondom kan wel) Geen crème insmeren 2 weken voor- en na de behandeling niet zonnen of onder de zonnebank gaan (vanaf 2 weken factor 50 een halfuur op voorhand insmeren) Indien de wenkbrauwen korsten vormen, deze niet ervan af halen, niet krabben 2 weken lang de wenkbrauwen niet verven 2 weken lang geen gezichtsbehandelingen toepassen (zoals peelings, chemische behandelingen, microdermabrasie, enz…) Vooraf geen pijnstillers innemen Behandeling niet onder invloed van alcohol of drugs laten toepassen 1 week lang niet zwemmen of naar de sauna 3 dagen na de behandeling niet sporten

Eyeliner

Wat doe ik best vòòr de eyeliner behandeling? Mag ik mijn make-up aanhouden vlak voor de behandeling?


Ja, absoluut wij zien graag uw stijl en kleur van eye-liner. Op deze manier hebben wij een idee van hoe u uw make-up draagt.
Gaan mijn ogen zwellen na de eyeliner behandeling?


De zwelling is vrij minimaal en deze kan plaatsvinden tot 24h na de behandeling. Thuis mag u steeds Ice-pacs leggen om zwelling tegen te gaan en te reduceren.
Kan eyeliner toegepast worden over oude PMU als cover-up?

Zijn mijn ogen gezwollen en kan ik nog met de auto rijden na de behandeling?


Een licht zwelling kan optreden (vergelijkbaar alsof je gehuild zou hebben) maar in de meeste
gevallen is de zwelling bijna niet zichtbaar. U kan zeker met de auto rijden en u mag ook onmiddellijk terug aan het werk. Wanneer u beide onder -en bovenkant samen laat doen kan het aangewezen zijn dat iemand u naar huis brengt.
Mag ik contactlenzen dragen tijdend en na de behandeling?


Tijdens de behandeling wordt het afgeraden om contactlenzen te dragen. Direct na de behandeling draagt u best uw bril, de dag nadien kan u opnieuw uw lenzen dragen.
Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?


Vette tot normale huid: 12-14 maanden Droge tot zeer droge huid: 18 -24 maanden Vanaf 24 maanden geldt de volle prijs
Moeten mijn wimperextensions verwijderd worden alvorens de behandeling?


Absoluut! Deze moeten minstens een week op voorhand verwijderd worden. Met wimperextensions is het onmogelijk om een eyeliner behandeling uit te voeren. Vanaf twee weken na de behandeling mogen deze opnieuw geplaats worden. Er wordt aangeraden dit pas te doen na de bijwerking, aangezien deze na 6 weken plaatsvindt en je extensions er dan dus opnieuw af moeten.
Waar moet ik rekening mee houden voor - en na de behandeling?


24 uur na de behandeling geen watercontact. 24 uur na de behandeling niet aan de ogen komen. 1 week geen oogmake-up. Geen crème insmeren. Geen wimperextensions of mascara gebruiken voor de behandeling. 2 weken voor en na de behandeling niet zonnen of onder de zonnebank gaan (vanaf 2 weken factor 50 een halfuur op voorhand insmeren). Indien de ogen korsten vormen, deze niet ervan af halen en niet krabben. 2 weken lang geen gezichtsbehandelingen toepassen (zoals peelings, chemische behandelingen, microdermabrasie, enz…). Vooraf geen pijnstillers innemen. Behandeling niet onder invloed van alcohol of drugs laten toepassen. 1 week lang niet zwemmen of naar de sauna. 3 dagen na de behandeling niet sporten. LET OP! Bij wimperextensions is het onmogelijk om deepliner toe te passen. Gelieve deze één week op voorhand te verwijderen.
Kan deze techniek bij iedereen toegepast worden?


Nee, kan niet toegepast worden bij: Zwangere dames, hepatitis patiënten, diabetes patiënten, personen die hart- en vaatziekten hebben en personen die al een zeer lange tijd bloedverdunners innemen. Bij gebruik van Roaccutane mag er geen permanente make-up worden toegepast tot einde kuur.
Welke kleur krijgt mijn eyeliner?


De kleur wordt gekozen naar voorkeur van de klant zelf. Er is keuze uit verschillende tinten zwart en (donker)bruin. Hou er wel rekening mee dat na genezing de intensiteit van de kleur nog afneemt, aangezien er IN de huid wordt gepigmenteerd en niet OP de huid. De huid groeit over het pigment. Zwart zal dus nooit intenst zwart blijven zoals vlak na de behandeling.

Lippigmentatie

Kan ik lippigmentatie laten toepassen als ik het herpesvirus heb?


Dit kan enkel als je vooraf medicatie in neemt op voorschrift van de dokter, minimaal 2 dagen op voorhand gedurende 5 dagen lang. Zo niet, dan is er 60% kans dat je na de behandeling koortsblaren zult krijgen en deze kunnen zich verspreiden over je hele mond. De koortsblaren veroorzaken plekken waardoor het pigment niet goed zichtbaar zal zijn, wat zorgt voor een onvoltooid resultaat.
Wat is Lip Enlightenment?


Als je van nature donkere (bruine) lippen hebt, dit komt vaak voor bij huidtype 4 & 5, en deze lichter wilt hebben voor verheldering is een Lip Enlightenment noodzakelijk. Hierbij worden de lippen eerst met een nude tint lichter gemaakt en vervolgens gepigmenteerd met de gewenste kleur.
Zien de lippen er donker uit na de behandeling?


De lippen zien er meteen na de behandeling gezwollen en donker uit. De zwelling neemt binnen 24 uur af. De kleur is gemiddeld een week lang donker. Na een week vervaagt de kleur 40% tot 60%. Het eindresultaat is vaak te zien na 8 weken en het definitieve resultaat pas na de het bijwerken.
Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?


De behandeling gaat 2 tot 5 jaar mee. De exacte duur verschilt per persoon. Bij iemand met zeer droge lippen die vaak de vellen ervan af pelt, als je een zeer lichte kleur verkiest of vaak koortsblaren hebt zal het resultaat sneller vervagen en is jaarlijks bijwerken noodzakelijk.
Waarom is het handig om lippigmentatie te hebben?


Voor een mooiere vorm Om de natuurlijke asymmetrie aan te passen Voor optisch grotere lippen Voor een mooiere kleur van lippen, zoals natuurlijke tinten of donkere tinten (warm/koud) Om pigmentverlies op de lippen weg te werken Om donkere lippen lichter te maken Voor een dagelijkse frisse look Voor een dagelijkse tijdsbesparing
Wat kost de behandeling?


Lippigmentatie: € 450 ( inclusief eerste bijwerking binnen 6-8 weken)
​Let op! Kom je niet binnen 8 weken om te laten bijwerken, dan vervalt dit en betaal je 100 euro binnen drie maanden na de eerste sessie.
Waarom is er een eerste bijwerking nodig?


Na de eerste sessie vervaagt tot 70% van de behandeling. Na bijwerken is dat maar 30%, waardoor het eindresultaat pas zichtbaar is na het bijwerken. Bijwerken is dus noodzakelijk en verlengt de houdbaarheid van de behandeling. Zonder het bijwerken zal er maximaal tot drie maanden resultaat zichtbaar zijn.
Hoe verloopt het genezingsproces?


Dag 1-3: zeer donker Dag 4-10: kans op vervellen Dag 11-28: géén kleur/vorm te zien Dag 29-35: licht kleur te zien Dag 36-50: kleur en vorm beter zichtbaar ​Na de eerste sessie 30% zichtbaar resultaat Na bijwerken 70% zichtbaar resultaat
Waar moet ik rekening mee houden voor - en na de behandeling?


Voor de behandeling geen bloedverdunners innemen Voor de behandeling geen alcohol drinken of roken Voor de behandeling geen koffie drinken Na de behandeling niet warm drinken Eerste 10 dagen geen make-up op de lippen Fillers pas vanaf dag 14 laten toepassen Velletjes niet zelf ervan afhalen (ontstaan vanaf dag 3, natuurlijke velletjes zoals bij gedroogde lippen) 2 weken voor en na de behandeling niet onder volle zon of zonnebank Heb je wel een last van koortsblaasjes? Best preventief Aciclovir (voorschrift) 2 dagen vooraf en 3 dagen nadien innemen 3 dagen na de behandeling niet sporten
Kan deze techniek bij iederen toegepast worden?


Deze techniek is niet geschikt voor: Zwangere vrouwen Vrouwen die in de eerste 3 maanden van borstvoeding zitten Personen met hart- en vaatziektes ​Personen die altijd bloedverdunners innemen Mensen met herpes aan de lippen Bij aanwezigheid van een koortsblaar- of blaasje tijdens de behandeling Bij gebruik van Roaccutane mag er geen permanente make-up worden toegepast tot einde kuur
Welke kleur krijgen mijn lippen?


Je mag zelf de kleur kiezen, we laten je de mogelijkheden zien voor de behandeling.