top of page

Maak Een Afspraak Online

 • Wat is semi permanente make-up?
  Semi permanente make-up of Micropigmentatie is een zachte en natuurlijke vorm van pigmentatie. Op een subtiele en heel natuurlijke wijze brengen we pigmenten in de bovenste laag van de dermis of Stratum Basaal aan. Het resultaat is heel natuurlijk en blijft tussen de 2 en de 5 jaar. De kleur zal na verloop van tijd subtiel vervagen.
 • Wat is het verschil met permanente make-up?
  Onze pigmenten bevatten geen ijzer-oxide, zware metalen of nikkel. Vandaar dat ze niet “permanent” in de huid blijven of veranderen van kleur maar na 2 tot 5 jaar verdwijnen.
 • Wat is de werkwijze van No.Belle?
  Ons doel is om de jullie er op een heel natuurlijk manier beter te laten uitzien. We kijken naar de vorm alsook naar de positieve en negatieve zijde van een gelaat. Een balans creëren die volledig in harmonie is, daar streven we naar.
 • Hoe lang duurt de behandeling en hoe verloopt die?
  Een eerste behandeling duurt ongeveer 2 tot 3 uur (waarvan het pigmenteren zelf maar een uur beslaat). Een gelaatsanalyse wordt gemaakt, het design en de kleur die het best bij u passen worden samen besproken. Wanneer u tevreden bent met het design gaan we over tot het pigmenteren.
 • Zijn er risico’s verbonden aan een behandeling?
  Zoals bij elke behandeling is er kans op infectie, slechte wondgenezing, misplaatsing van kleur. Bij ons krijgt u een professionele behandeling met veel know how en ervaring waardoor bovenstaande risico’s tot een extreem minimum beperkt worden. Bij ons bent u in goede, getrainde handen.
 • Is alles steriel / hygiënisch?
  Alles voldoet aan de Europese normen en elke naald is steriel en wegwerp. Tussentijds wordt alles gedesinfecteerd om contaminatie tegen te gaan.
 • Waar moet ik rekening mee houden voor de behandeling?
  Kleurintensiteit : om tot een mooi en goed resultaat te komen wordt de kleur net iets donkerder ingezet, hou rekening dat de pmu net iets donkerder zal zijn de eerste dagen na pigmentatie. Hygiëne : het is aangewezen om tot 7 dagen na de pigmentatie niet naar het zwembad, zee of sauna te gaan. UV-licht : het is belangrijk dat het pigment goed in de huid kan genezen. Zonnebank en zonnebaden zijn niet toegestaan de eerste week na de behandeling. Hou dus ook rekening met uw reisplannen.
 • Doet de behandeling pijn
  Dankzij de uiterst fijne naaldjes en het allernieuwste toestel op de markt wordt deze behandeling als zeer comfortabel verdragen. Een sterk verdovende zalf zal op de behandelplaats aangebracht worden om u van het nodige comfort te voorzien. U hoeft absoluut geen schrik te hebben voor pijn. Niet met deze technieken! Wenkbrauwbehandeling: voelt aan als epileren. Eyeliner: kan hoogstens wat irritant zijn aan de ogen naar het einde van de behandeling toe. Lippen: kan hoogstens wat irritant zijn naar het einde van de behandeling toe.
 • Hoelang duurt de behandeling?
  U moet rekenen op 2 tot 3 uur per behandeling. Dit beslaat de verdovingstijd, design plaatsen en het pigmenteren zelf. Het pigmenteren duurt 1 tot 1,5 uur.
 • Hoeveel weken zitten er tussen de eerste en de tweede behandeling?
  De PMU behandelingen bestaan uit twee sessies, echter soms is één al voldoende. We laten 6 tot 8 weken tussen de behandeling omdat er dan een optimale wondgenezing heeft plaatsgevonden. Soms lijkt het alsof het pigment weg is (na 1 week). Dit zal in de derde week terug tevoorschijn komen. Na uw eerste behandeling krijgt u onmiddellijk een vervolg afspraak 6 weken later.
 • Kan semi permanente make-up toegepast worden op oude PMU als cover up?
  Dit kan wel indien de PMU al bijna niet meer zichtbaar is door vervaging of als je een donkerdere kleur wenst. In dat geval is het altijd beter om vooraf een foto door te sturen voor de mogelijkheden te bespreken.
 • Hoe zal ik eruit zien na de behandeling?
  Direct na de behandeling zal de kleurintensiteit tot 2 x zo donker zijn als het gewenste resultaat. Dit komt enerzijds door de lichte zwelling en anderzijds doordat er pigment op het epidermis aanwezig is. Dit zal ongeveer 3 dagen tot 1 week blijven.
 • Mag ik make-up dragen na de behandeling?
  Direct na de behandeling draagt u beter geen make-up om een mooie wondgenezing te bekomen.
 • Hoe snel zal het genezen?
  De oppervlakkige huidlagen zullen genezen binnen de 3 dagen. De diepere lagen tussen de 10 en 14 dagen. Het pigment moet ingekapseld worden door de macrofagen van het lichaam en dit proces heeft tijd nodig. vandaar dat een vervolg afspraak altijd tussen de 6 en 8 weken zal plaats vinden.
 • Hoeverloopt de nabehandeling?
  Teneinde het pigmentatieproces wordt een zalf aangeraden die u gedurende een week mag aanbrengen. Na 3 dagen zal er zich een vliesje of korstje vormen over de pigmentatie plaats (niet aftrekken deze zal vanzelf afvallen). Wanneer korstjes of vliesjes worden afgetrokken resulteert dit in pigment verlies. De eerste 7 dagen vermijdt u aan de behandelplaats : make-up, zeep, water en wrijven in de ogen. Na 1 week kan het lijken dat het pigment sterk verzwakt is, dit is een normaal proces. Pas na de derde week zal u echt het resultaat zien van de pigmentatie.
 • Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?
  UV licht : het is belangrijk dat het pigment goed in de huid kan genezen zonnebank, zonnebaden, zwembaden en sauna zijn niet toegestaan de eerste week na de behandeling. Hou dus ook rekening met uw reisplannen. (Zie 'nazorg' voor meer informatie)
bottom of page